KenHem Communities

In de wijk Kernhem zijn verschillende wijkcommunities actief. Dit zijn groepen mensen die elkaar ontmoeten rondom thema‚Äôs of interesses. Elke community heeft verschillende activiteiten waar je aan mee kan doen. Nieuwsgierig? Kijk dan even verder op de verschillende community-pagina’s.

GROEI Community

De GROEI community is ontstaan uit de Kernhem Kidsclub. Deze club is gestart aan het einde van 2019. Iedere maand is er weer een leuk programma voor kinderen en hun ouders/verzorgers. De kinderen hebben veel plezier, leren elkaar beter kennen en er ontstaan vriendschappen. Ook zijn er meer relationele activiteiten rondom opvoeding en zingeving.

SPORT Community

De langst bestaande activiteit vanuit KenHem Community is het voetballen met de jeugd. In 2014 zijn we hiermee gestart. Momenteel ontmoeten zo’n 50 kinderen en tieners elkaar iedere zondag in de sporthal van de wijk. Veel ouders en begeleiders van de jeugd zijn ook actief betrokken. Ze moedigen aan, en helpen mee met de leuke uitjes die worden georganiseerd.

CARE Community

De halfjaarlijkse klusdag is het uithangbord voor onze CARE Community. Een community waar de zorg voor elkaar centraal staat. Waar mogelijk, en waar nodig helpen we wijkbewoners met verschillende hulpvragen en klussen. We doen dat uiteraard graag samen, zodat er ook nog mooie relaties uit ontstaan.

GREENIT Community

Duurzaamheid en groen zijn in onze wijk Kernhem belangrijke thema’s. Op allerlei manieren zetten wijkbewoners zijn met plezier in om de wijk op dit gebied een stukje mooier te maken. Denk aan aandacht voor biodiversiteit, energiebesparing en collectieve inkoop van o.a. zonnepanelen. Ook dit doen we graag samen met andere wijkbewoners. Er ontstaat ook rondom dit belangrijke thema een mooie community.

SEARCHIT Community

Waarom zijn we wie we zijn, en doen we wat we doen? Dit zijn voorbeelden van vragen die bespoken worden binnen deze community. De zoektocht naar de zin van het leven staat hier centraal. Door middel van gezellige, maar ook zeker diepgaande activiteiten gaan we deze zoektocht met elkaar aan. Voor ons is de Bijbel hiervoor de belangrijkste inspiratiebron. Uiteraard kan iedereen mee doen met deze mooie zoektocht.

SHARIT Community

Een zaag, een hark een kar of een auto. Je kan het zo gek niet verzinnen of je kunt het wel delen met je buurman. Binnen deze community willen we dit delen van spullen, en zeker ook tijd stimuleren. Online en offline zijn er tal van mogelijkheden om dit samen mogelijk te maken. Op deze manier met je spullen en je tijd omgaan zorgt vaak ook nog voor leuke ontmoetingen en nieuwe contacten in de wijk.