Even voorstellen:het zonnepanelenteam

We zijn heel blij met het zonnepanelenteam! Dat zijn Dennis & Marlies, Jan Wout en Jeannette. Zij organiseren dit najaar samen een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen. Wie zijn zij, en waarom doen ze mee met deze actie?

Dennis & Marlies wonen in Kernhem en gaan dit voorjaar verhuizen naar de Reeshofbos waar ze een huis hebben gekocht. Dennis werkt bij de provincie Noord-Holland en Marlies werkt als arts in de psychiatrie. Ze vinden allebei duurzaamheid heel belangrijk en zijn daar in hun dagelijks leven ook mee bezig. “We zijn nu bijvoorbeeld aan het kijken hoe we ons afval kunnen beperken en met name de hoeveelheid plastic die we gebruiken. Dat is soms lastig, maar we doen dat stap voor stap. Zonnepanelen willen we heel graag, dat hoort er voor ons gewoon bij en het is handig om met andere buren samen het uitzoekwerk te doen.”

Jan Wout heeft een huis gekocht in nieuwbouwproject Veenzoom en woont nu met zijn gezin in Veldhuizen. “Op ons oude huis liggen ook zonnepanelen, we vinden het belangrijk om dat op ons nieuwe huis ook neer te leggen. We kijken naar de toekomst, we hebben vier jonge kinderen, vier jongens, die gaan steeds meer energie gebruiken. Misschien willen we in de toekomst een electrische auto. Daar wil ik graag op voorbereid zijn. Maar wat we vooral belangrijk vinden voor de toekomst is om de wereld schoon achter te laten en te zorgen voor een duurzame toekomst voor onze kinderen. Door zonnepanelen collectief in te kopen krijg je echt veel inkoopvoordeel: dat scheelt zo honderden euro’s.”

Jeannette woont nu in Veldhuizen en komt ook dit voorjaar met haar gezin in een nieuw huis in nieuwbouwproject Veenoom wonen. Jeannette is leerkracht in het middelbaar onderwijs. “Ik vind dat je in deze tijd eigenlijk wel zonnepanelen moet nemen. Je gaat met zonnepanelen anders en bewuster om met je energie. Als nu de zon schijnt, zet ik snel de wasmachine aan. Voor mij is het ook een meerwaarde om dit samen met mijn nieuwe buren te organiseren. Het is ook leuk om alvast mensen te kennen in je nieuwe buurt.”

Ook meedoen met de collectieve inkoop van zonnepanelen? Meld je aan op www.kenhemcommunity.nl/zon

Geen reactie's

Geef een reactie