KenHem Community’s en ValleiEnergie tekenen voor eerste duurzame gebiedsfonds van Ede

Deze week tekende KenHem Community’s met ValleiEnergie een overeenkomst om het eerste duurzame gebiedsfonds van Ede te beheren. Het gebiedsfonds wordt gevuld dankzij de opbrengsten van Zonnecentrale Meikade van Coöperatie ValleiEnergie. Het fonds gaat ervoor zorgen dat we in Kernhem duurzaamheid en leefbaarheid nog verder kunnen versterken. Op 30 september zetten Coöperatie ValleiEnergie en KenHem Community’s hun handtekening onder de overeenkomst.

Meikade

Het project zonnecentrale Meikade ligt bij de wijk Kernhem in Ede-Noord. Eind oktober worden de daken van Zonnecentrale Meikade aangesloten op het net en wordt de eerste stroom terug geleverd. In totaal zal het project stroom gaan leveren voor 650 huishoudens.

Groene Community

KenHem Community’s bestaat uit meerdere communities in de wijk Kernhem. Deze werken aan het versterken van verbindingen in de wijk Kernhem. De Groene Community richt zich op het realiseren van een energieneutrale wijk en ondersteunt daarom Zonnecentrale Meikade. 

René Visser van KenHem Community’s: “Door de samenwerking in dit gebiedsfonds creëren we autonomie voor de wijk. Bewoners kunnen zelf gaan bepalen welke stappen ze willen zetten om de wijk leefbaarder en duurzamer te maken. Het is een samenwerking waarbij People, Planet en Profit mooi samenkomen en bewoners zelf de wijk kunnen gaan versterken.”

Collectieve inkoop zonnepanelen

Dit najaar organiseert KenHem Community’s weer een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen voor eigen dak. Gecombineerd met de zonnecentrale Meikade bieden ze nu ook de extra mogelijkheid aan bewoners van Kernhem van wie het eigen dak vol ligt of niet geschikt is voor zonnepanelen. Zo snijdt het mes aan twee kanten. 

Cooperatie Vallei Energie

Paul Nagtegaal, directeur Projectontwikkeling ValleiEnergie: “Als coöperatie vervangen wij Profit liever voor Prosperity, wij werken zonder winstoogmerk. Wij vinden het belangrijk dat niet alleen de deelnemers van het project, maar ook de omgeving 100% meeprofiteert van lokaal opgewekte energie. Wij zijn erg blij met KenHem Community’s als beheerder van het fonds en de groene bestedingen!”

Meedoen aan Zonnecentrale Meikade?

Dat kan al vanaf één ValleiEnergieDeel ter waarde van € 120. Zonnecentrale Meikade is een collectieve zonnecentrale waarvan iedereen mee kan profiteren. Extra interessant voor inwoners die geen eigen of geschikt dak hebben. Op deze manier wordt de energietransitie bereikbaar voor iedereen. Een ValleiEnergieDeel geeft een rendement van 4-5% op jaarbasis. De terugverdientijd is 10 jaar.

Meer informatie en deelnemen: Ik wil graag meer informatie

Ga voor meer verhalen uit Kernhem naar de verhalenpagina van deze website.

De Groene Community is een groep wijkbewoners die zich op verschillende manieren actief inzetten voor een groene en duurzame wijk. Alle Kernhemmers zijn uitgenodigd om hierin mee te doen.

Geen reactie's

Geef een reactie