Collectieve inkoop zonnepanelen

Samen willen we Kernhem  energie-neutraal  maken, onder andere door zoveel mogelijk zonne-energie in de wijk op wekken! Er loopt momenteel geen  collectieve inkoopactie voor zonnepanelen op je eigen dak, maar je kunt nog wel  investeren in Zonnecentrale Meikade.

Collectieve inkoop zonnepanelen

Najaar 2020 organiseerde een aantal buren uit Kernhem de derde collectieve inkoop voor zonnepanelen in Kernhem. Bewoners Jeanette, Jan Wout, Dennis & Marlies hebben meerdere leveranciers vergeleken en het beste aanbod gekozen. De keuze is gemaakt met ondersteuning van een onafhankelijk energie prestatie adviseur en ze hebben gekeken naar kwaliteit, service, garantie en natuurlijk prijs. Op een burenbijeenkomst op 3 november hebben ze het geselecteerde burenaanbod gepresenteerd. De inkoopactie is afgerond, 20 huishoudens hebben meegedaan met de laatste inkoopactie.

Zonnecentrale Meikade

Ligt je dak in de schaduw, woon je in een huurhuis, ben je meer stroom gaan verbruiken of ligt je dak al vol met zonnepanelen? Dan kun je op een andere manier toch meedoen! Al vanaf een klein bedrag kun je participeren in Zonnecentrale Meikade (naast Kernhem), Hoe meer mensen mee-participeren in Zonnecentrale Meikade, hoe meer geld er beschikbaar komt voor de wijkwedstrijd voor nieuwe groene projecten in Kernhem!

Collectieve inkoopacties in Kernhem

Collectieve inkoopacties zijn altijd mooi meegenomen. Ze ontzorgen en zorgen voor een mooie scherpe aanbieding. Wellicht is dit dus ook voor jou een mooi moment om na te denken over de aanschaf van zonnepanelen. Al drie keer is er een inkoopactie geweest in de wijk Kernhem. 67 huishoudens hebben hierdoor nu zonnepanelen op hun dak liggen. De reacties vanuit de wijk waren erg positief.

De rol van KenHem Community

De groene wijkcommunity wil zich graag inzetten voor een energie-neutrale en duurzame wijk. Daarom zetten we ons als wijkbewoners in voor o.a. dit zonnepanelen project. Hoe meer mensen zonnepanelen aanschaffen, hou duurzamer onze mooie wijk Kernhem.

De informatieavond

Er is op dit moment geen informatieavond gepland over zonnepanelen.

Meedoen met het buurtteam

Het buurtteam voor de laatste inkoopactie bestond uit Dennis, Marlies, Jan Wout en Jeanette, bewoners van Kernhem. Samen hebben zij leveranciers aangeschreven, offertes vergeleken en mensen enthousiast gemaakt om mee te doen. Wil je ook een keer een actie organiseren, meld je dan aan:

Anton Snellen was onderdeel van het Buurtteam bij de eerste inkoopactie.

Bekijk ook andere opties

Op een andere manier investeren in zonnepalen? Bekijk de pagina van Zonneweide Meikade.