Wijkwedstrijd: gebruik je energie positief!

Door Annemieke Statz

Aan het einde van mijn werkdag plof ik op de bank. Kopje koffie erbij, stukje chocola en natuurlijk mijn telefoon. Ik open Facebook in de hoop ontspannen te genieten van de foto’s van prachtige landschappen, schattige kinderen en huisdieren of grappige quotes die mijn vrienden plaatsen. Al snel valt mijn oog op een bericht over de vernielingen in onze woonwijk. Een bushokje dat net zo vaak is gesloopt als gerepareerd en glas dat alsmaar op straat blijft liggen.

Positieve draai
Het stemt me verdrietig dat negativiteit de overhand krijgt in deze tijd. De verbondenheid die we tijdens de eerste lockdown zo duidelijk voelden, begint zich te uiten in gezamenlijk gemopper over van alles en nog wat. Als ik naar mezelf kijk, doe ik daar ‘vrolijk’ aan mee. Ook ik ben meer prikkelbaar dan bijvoorbeeld een jaar geleden. Wat zou ik graag een positieve draai geven aan die energie!

Pubers
Niet om vernielingen goed te praten hoor, maar die arme jeugd van tegenwoordig kan zijn energie ook niet goed kwijt. Wat zou het toch fijn zijn om een gelegenheid te creëren waar de pubers anno 2021 samen kunnen zijn, kunnen dollen en kunnen chillen! In het buitenland heb ik wel eens hufterproof fitness gelegenheden in de buitenlucht gezien. Dat zou super zijn hier in de wijk!

Facebook irritaties
Met een hoofd vol ideeën lijn ik de hond aan en stap ik naar buiten. Het is echt lente, de natuur komt tot leven. Ik snuif de frisse lucht op. Alhoewel… mijn neus vangt ook een minder aangenaam geurtje op: die van hondenpoep. Facebook-groeps-irritatie nummer twee: mensen die hun zooi niet opruimen en prullenbakken die niet vaak genoeg geleegd worden. Hmm, ook daar kunnen we wel iets op verzinnen toch? Zoals je “blikvangers” hebt voor ander zwerfafval, is er vast ook een ludieke oplossing voor het opruimen van hondenpoep toch?

Ik daag jou uit om jouw energie positief te gebruiken en een oplossing te bedenken tegen de vernielingen en het zwerfafval in de wijk. Dit idee kan je per e-mail insturen naar greenit@kenhem.com en indien het uitvoerbaar is èn je wint, dan krijg je budget om het uit te (laten) voeren!

Samenwerking
Terug thuis na mijn “rondje hondje” besef ik me hoe fijn de wijk is waarin we wonen, ondanks de verbeterpuntjes die er zijn. Mopperen over wat er niet goed gaat helpt ons niet deze dingen aan te pakken. Wat positieve energie, een goede samenwerking en wat geld brengen ons wel verder. Ik kijk nu al uit naar jullie inzendingen!

Wijkwedstrijd Zonnecentrale Meikade
Meer informatie over de te winnen prijzen en de actievoorwaarden van deze wijkwedstrijd, die mogelijk is gemaakt door de steun van Coöperatie Vallei Energie en Zonnecentrale Meikade, vind je op de webpagina van Kenhem Community.

Geen reactie's

Geef een reactie