Wijkwedstrijd Zonnecentrale Meikade

Loop je wel eens door de wijk met ideeen om de wijk mooier te maken? Nog groener, gezelliger of duurzamer? Dan heb je nu een mooie kans. In samenwerking met ValleiEnergie organiseren we de ‘Wijkwedstrijd Zonnecentrale Meikade’. De beste inzenders mogen hun idee pitchen voor een jury, de winnaars ontvangen dan een mooi bedrag om hun idee ook echt uit te voeren!

Samenwerking met ValleiEnergie

We vinden het heel leuk dat we deze wedstrijd kunnen organiseren met steun van ValleiEnergie en hun project Zonnecentrale Meikade. ValleiEnergie is een coöperatie die zich inzet om lokaal groene stroom op te wekken voor lokaal gebruik. Zonnecentrale Meikade ligt vlakbij Kernhem, net aan de andere kant van de snelweg. Met de opbrengsten van Zonnecentrale Meikade wordt het eerste duurzame gebiedsfonds van Ede gevuld. Met dat fonds gaan we de wijkwedstrijd organiseren. Zonnecentrale Meikade wordt 100% lokaal eigendom, particulieren uit de regio worden samen eigenaar van deze zonnecentrale. Dat past natuurlijk heel mooi bij de Groene Community!

Meedoen met Wijkwedstrijd Zonnecentrale Meikade  

Wijkwedstrijd Zonnecentrale Meikadeis een wedstrijd waarbij mooie prijzen te winnen zijn om Kernhem groener, gezelliger of duurzamer te maken. De beste ideeen mogen hun idee pitchen voor een jury, de winnaars ontvangen dan een mooi bedrag om hun idee ook echt uit te voeren! Heb je een idee, wil je meer informatie of wil je meehelpen met organiseren?

Mail ons op greenit@kenhem.com!

P.S.: Je kunt ook participeren in Zonnecentrale Meikade

Ligt je dak in de schaduw, woon je in een huurhuis, ben je meer stroom gaan verbruiken of ligt je dak al vol met zonnepanelen? Dat is participeren in Zonnecentrale Meikade misschien interessant. Zonnecentrale Meikade wordt een zonnecentrale met panelen op dak en op veld. Op dit moment worden er al zonnepanelen gelegd op de daken van eigenaar Geurt van den Brandhof, straks volgen nog zonnepanelen op het veld. De zonnecentrale levert straks aan zo’n 650 huishoudens groene stroom. Meedoen kan al vanaf één ValleiEnergieDeel ter waarde van € 120. Op deze manier wordt de energietransitie bereikbaar voor iedereen. Een ValleiEnergieDeel geeft een rendement van 4-5% op jaarbasis. De terugverdientijd is 10 jaar.
Hoe meer mensen mee-investeren in de Meikade, hoe meer geld er beschikbaar is voor de wijkwedstrijd en het uitvoeren van de mooie ideeen voor de wijk.

De Groene Community is een groep wijkbewoners die zich op verschillende manieren actief inzetten voor een groene en duurzame wijk. Alle Kernhemmers zijn uitgenodigd om hierin mee te doen, mail ons voor meer informatie op greenit@kenhem.com..

fff

Geen reactie's

Geef een reactie