Wijkwedstrijd deelnemers

KenHem is bezig met een super leuk project in Kernhem: een ideeën-wedstrijd voor de wijk. Iedereen kan meedoen en leuke ideeën indienen om Kernhem groener, socialer en/of duurzamer te maken. De winnaars krijgen geld (en evt. hulp) om het idee ook echt uit te voeren. Deze wedstrijd is mogelijk door de steun van cooperatie ValleiEnergie en ‘Zonnecentrale Meikade’, een duurzaam energieproject vlak naast Kernhem.

Hieronder vind je alle ideeen die meedoen met de wijkwedstrijd. Zij maken kans op een bedrag om hun idee echt uit te voeren.

Wil je ook meedoen met de wedstrijd? Mail ons op greenit@kenhem.com met je idee.

appel plukken

Pluk en picknicktuin bij Doesburgerdijk/Mastbos

Een leuke pluktuin met fruitbomen en fruitstruiken, met een picknicktafel en een speelveldje voor de kinderen. Waar je lekker kunt gaan zitten, picknicken of een kinderfeestje geven.

butterfly-605809_1280

Struiken en bloemen planten voor vlinders

Planten van mooie bloeiende vlinderstruiken waar vlinders op af komen, op een plek waar ze goed kunnen blijven staan. Aangevuld met planten die nuttig zijn voor de rupsen.

buurtmoestuin_tj

Vervangen moestuinbakken op Grote Houtplein

De moestuinbakken op het Grote Houtplein beginnen stuk te gaan, we willen ze graag verbeteren en opnieuw aanplanten. Bijvoorbeeld met groenblijvende struiken.

apple-tree-3668385_1280

Fruitbomen op het Grote Houtplein

Het planten van fruitbomen in de groenstrook bij het Grote Houtplein.

groenstrook s

Bloeiende groenstroken

De groenstroken van gras aanpassen door mooie groenstroken net als bij Parkweide. Met vaste planten, die bloeien in het voorjaar/ zomer en zorgen voor een nette en fleurige wijk.

4dc08800-c82b-11ea-a7f7-035d5cc53984

Jouw idee?

Meer informatie over hoe en waarom we de wijkwedstrijd organiseren? Bekijk de pagina met meer informatie over de wijkwedstrijd.