Greenit community

Wijkcommunity GREENIT in Kernhem wil graag samen met wijkbewoners de wijk groener en duurzamer maken. Met dit programma richten we ons op verschillende projecten die de wijk verduurzamen, maar ook verbinding en innovatie tot stand brengen.

 

Wat ons betreft is Kernhem in 2030 energie neutraal. Doe jij ook mee? 

Groene sedumdaken

Groene daken zijn goed voor de biodiversiteit. Maar ook voor de isolatie van je schuur, garage of woning. Daarnaast staat een groen dak ook veel mooier dan de zwarte daken die we nu zien in de wijk. Doe jij mee met een collectieve actie voor onze wijk?

Regentonnen

Hemelwater is goed voor onze tuinen. Alleen zijn de meeste regenpijpen aangesloten op het riool. Afkoppelen van je hemelwaterafvoer en het water je tuin in leiden, óf opvangen in een regenton? Dat vinden wij een goed idee, en daarom willen we dit in Kernhem een speerpunt maken.

Windenergie

Windenergie is één van de mogelijke opties om duurzame energie op te wekken. Een werkgroep van enthousiaste wijkbewoners bekijkt en bespreekt de (on)mogelijkheden die er zijn om Kernhem van windenergie te voorzien.

pluk- & Picknicktuin

Een leuke pluktuin met fruitbomen en fruitstruiken, met een picknicktafel en een speelveldje voor de kinderen. Waar je lekker kunt gaan zitten, picknicken of een kinderfeestje geven. Dit idee is nog volop in ontwikkeling. Wil jij meedoen om dit te realiseren? Welkom!

OPERATIE STEENBREEK

Tuinen dichtstraten mag dan wellicht heel handig zijn als je een onderhouds-vriendelijke tuin wil, maar vogels, vlinders en bijtjes zal je dan weinig van kunnen genieten. Toch iets meer groen, om jezelf en de natuur een plezier te doen? Met behulp van Steenbreek is het zo geregeld!

 

JOUW IDEE?

Wellicht heb je zelf ook goeie ideeën om Kernhem te vergroenen. Het kan zijn dat je anderen nodig hebt deze te realiseren. Of jij kan anderen juist inspireren met jouw ideeën. Hoe dan ook; wij vinden het fijn als je ze met ons deelt!

Meer info over projecten?

Via onderstaand contactformulier  kan je vragen, opmerkingen en ideeën m.b.t. onze projecten delen. We bouwen graag met veel wijkgenoten aan onze projecten, en ook nieuwe initiatieven zijn meer dan welkom. Schroom dus niet om even contact op te nemen.