GROEI Community

GROEI is ontstaan vanuit een duidelijk gegeven: Kernhem is een wijk met veel jonge gezinnen. Kinderen groot brengen is niet alleen leuk, het kan ook best een uitdaging zijn. Met wijkgenoten die bij GROEI betrokken (willen) zijn, zoeken we naar leuke manieren om de verbinding tussen kinderen en ouders onderling te versterken. Hierin staat gezamenlijke behoefte, onze eigen talenten en mogelijkheden centraal. Want – zo geloven wij – voor elke vraag in de wijk, is ook een antwoord in de wijk te vinden!

GROEI is een initiatief van christenen die samen zoeken naar nieuwe praktische vormen van kerk-zijn, gewoon in de wijk op de plek waar je leeft. De vorm die ons het meeste helpt, is die van (identiteitsgedreven) bewonersinitiatief. Oftewel: samen – in verbinding met anderen en andersdenkenden – ons inzetten voor de bloei van de wijk door allerlei mooie en relevante wijkprojecten op te zetten. Dit lukt ons met behulp van investeringen van gemeente Ede, diverse fondsen, kerken en particulieren die samen zien dat onze projecten leiden tot verbinding en vriendschap in onze wijk Kernhem.

KIDSCLUB

Via onze maandelijkse kidsclub (gecombineerd met ouder & kind uitjes en diverse andere activiteiten) zorgen we met elkaar voor plezier, creativiteit, ontspanning en ontmoeting voor onszelf als ouders, én voor onze kinderen. Ben jij er ook bij de volgende keer?

THEMASESSIES

Vanuit GROEI worden in samenwerking met basisscholen of andere partners themasessies georganiseerd rondom thema’s die relevant zijn voor jonge gezinnen. Heb jij onderwerpen waar je met anderen over wilt uitwisselen? Laat het ons weten!

Soms komen we mensen uit de wijk tegen die zelf ook zoeken naar nieuwe manier om het geloof te verkennen of praktisch te maken. We zijn een open community, dus ook als initiatiefnemers vinden we het mooi om ons team uit te breiden. Herken je je dus in onze dromen voor de wijk, en onze identiteitsgedreven aanpak, laat dan gerust van je horen. Wellicht past onze vorm van praktisch geloven we heel goed bij jou! Doe je ons even een mailtje op info@kenhem.com, of een berichtje via het contactformulier?