Wie zijn wij?

KenHem Communities zijn een aantal groepen enthousiaste Kernhemmers op zoek naar verbinding en vriendschappen. Met elkaar zoeken we naar bloei en groei voor onszelf en de mensen om ons heen. We geloven dat een goede verbinding de motor is voor deze bloei en groei. We moedigen alle wijkbewoners aan om mee te doen, en zich met ons in te zetten voor de wijk. We zijn dus een community voor iedereen in Kernhem!

 

KenHem bestaat uit verschillende communities rondom een thema of interesse. Er is binnen deze communities een grote diversiteit aan activiteiten en projecten. Dit kan je goed zien aan al de kleuren in ons logo. Op die manier is het eigenlijk voor iedereen wel mogelijk om met zijn of haar interesses of kwaliteiten aan te haken.

Over KenHem communities

Wij geloven dat mensen gemaakt zijn als relationele wezens, en betekenisvolle relaties enorm bijdragen aan de bloei van individuen, groepen en wijken. Daarom zetten wij vol in op de vorming van meerdere kleurrijke communities in onze wijk, zodat zoveel mogelijk mensen – die willen – mee kunnen bouwen. We nodigen alle wijkbewoners uit om een steentje bij te dragen. Doe jij mee? Samen voor de bloei van de wijk!

 

De KenHem Communities zijn de oudste communities binnen Stichting R3NEW. Dat wat klein begon in onze wijk Kernhem in Ede, breid zich via onze stichting langzaam uit naar andere wijken in Nederland. De stichting ondersteunt onze communities praktisch met training, communicatie, fondswerving, verzekeringen en andere zaken, maar zorgt tegelijkertijd voor verbinding tussen al deze communities. Zo staan we sterker en kunnen we meer van elkaar leren.

Wat doen wij?

KenHem als geheel kan gezien worden als de aanjager van alle activiteit binnen de communities. We ontwikkelen en organiseren verschillende projecten in de wijk op het gebied van zorg, duurzaamheid, jeugdwerk, deeleconomie en zingeving. Hierbij werken we zo veel mogelijk samen met andere partijen in de wijk, waaronder buurtinitiatieven, de Gemeente Ede, het sociaal wijkteam, de provincie, sportverenigingen, instellingen, organisaties, kerken, scholen en ondernemers.

Waar staan wij voor?

Onze communities zijn identiteitsgebonden. Dit is een bewuste keuze, wij geloven dat sterke communities vooral ontstaan als initiatiefnemers dit doen vanuit een diepgewortelde passie. Daarbij vinden we het enorm belangrijk dat identiteit & inclusie hand in hand gaan. Dus voor elke community geldt: iedereen is welkom, verbinding en relaties tussen een diversiteit aan wijkbewoners is juíst ons expliciete doel.

Onze holistische aanpak waarin we zorg, zaken & zingeving samenbrengen, hebben we concreet vertaald naar een community-opzet waarin iedereen kan meedoen op de plek en manier zoals hij of zij dat wil.

  • R1-activiteiten (groepsdynamiek 2-4 mensen) dragen bij aan Geloof & Zingeving. Initiatiefnemers & zinzoekers gebruiken deze ruimte om kerk-zijn opnieuw te ontdekken in nieuwe kleine vormen. Dienstbaarheid aan de wijk is daarin het uitgangspunt.
  • R2-activiteiten (groepsdynamiek 5-12 mensen) dragen bij aan Relatie & Ontwikkeling. Daar waar contact begint in R3, is er voor degenen die betekenisvolle relaties willen (uit)bouwen bij deze activiteiten ruimte om samen te eten, te sparren over opvoeding of werk, maar ook samen de schouders onder de R3-activiteiten te zetten.
  • R3-activiteiten (groepsdynamiek 20-50 mensen) dragen bij aan Ontmoeting & Plezier. Denk aan sporten, verduurzamen, elkaar helpen met klusjes, goochelen, bakken en talloze andere activiteiten.