De OPVOEDERS

OP DIT MOMENT IS AANMELDEN VOOR DE OPVOEDERS NIET (MEER) MOGELIJK. WIL JE DE VOLGENDE KEER MEEDOEN, LAAT DAN VIA ONDERSTAAND CONTACTFORMULIER JE GEGEVENS ACHTER, DAN VOEGEN WE JE TOE AAN ONZE MAILINGLIJST ZODAT JE ALS EERSTE OP DE HOOGTE BENT VAN NIEUWE ACTIVITEITEN.

INTRODUCTIE – Waar de één regeert met ijzeren hand, laat de ander zijn kinderen juist vrij. Opvoeden is een eervolle taak, maar regelmatig ook een ingewikkelde puzzel waarin iedereen weleens flink de mist in gaat en die elke ouder anders invult. Het TV-programma ‘De Opvoeders’ toont een wereld van herkenning voor iedere ouder en helpt ons om te leren van elkaar.

VIJF GEZINNEN – In ‘De Opvoeders’ geven vijf gezinnen hun opvoedmethode prijs. Kleine camera’s op diverse locaties in huis registreren hoe het er achter de voordeur aan toegaat. Wat zijn de dagelijkse routines en welke normen en waarden gelden hier? ‘De Opvoeders’ toont alledaagse taferelen, herkenbare conflicten en ontroerende momenten.

PANEL VAN OPVOEDERS – De beelden worden bekeken en geduid door ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut Steven Pont. Daarnaast worden de opvoedkwesties voorgelegd aan een panel van ruim honderd Nederlandse opvoeders. Zij laten weten of zij situaties hetzelfde of juist anders zouden aanpakken.

IT TAKES A VILLAGE TO RAISE A CHILD – Opvoeden doe je samen. Door dilemma’s en uitdagingen in de opvoeding te delen met andere ouders, helpen we elkaar verder. We kunnen zoveel van elkaar leren, daar worden we allemaal betere opvoeders van.

Omdat wij erg geloven in de kracht van samen, de kracht van community, volgen wij jaarlijks met meerdere wijkgenoten de serie De Opvoeders. Door deze onder het genot van een bak koffie en een lekker koek te kijken, en daarna samen na te bespreken, leer je veel over jezelf en anderen. Wat goed gaat, maar ook wat anders kan. Naast lessen over opvoeding, leer je tijdens deze avonden meerdere buren veel beter kennen. En dat is mooi meegenomen!

De volgende onderwerpen komen tijdens de serie aan bod:

INSCHRIJVEN MALINGLIJST