TERUGBLIK KLUSDAG CARE COMMUNITY

Samen voor de bloei van de wijk

Het was op een vroege morgen in oktober dat wel bijna vijftig vrijwilligers uit Kernhem weer klaarstonden voor een nieuwe klusdag! Met een aantal mooie klussen op de agenda begonnen ze ’s ochtends samen met gebed. Het beloofde een mooie dag te worden met redelijk wat zon en een redelijk koude wind.

 

Een mooi verhaal van deze dag was het verhaal van Nel. Nel is 82 jaar en al bijna twintig jaar bewoner van de wijk. Elke klusdag komen vrijwilligers van KenHem Community haar helpen met een klus. Op de vraag wie haar favoriete buur is, antwoord ze met een hele lijst aan namen, want het waren er veel! KenHem Communitites heeft Nel heel veel kennissen opgeleverd waar ze blijvend intensief contact mee heeft. Met een big smile poseerde ze voor de camera met haar favoriete bloem uit de tuin in haar hand. Grote dank aan Bente en Freek die haar hielpen met haar tuinklus.

Wat deze klusdag ook typeert zijn de heerlijke lunches bij ’t Bakhuus. Samen met alle vrijwilligers aten we een heerlijk patatje in de middag en vertelden we elkaar over de ervaringen tot dan toe van de dag.

 

Soms komt het voor dat een klus iets langer duurt dan verwacht. Dit lossen we samen op. Afgelopen klusdag ontbrak er nog een onderdeel voor het ophangen van een kastje. De vrijwilligers legden zich daar niet bij neer, maar zorgden er samen voor dat dit kastje na de klusdag alsnog werd opgehangen! Erg mooi.

 

Ontzettend bijzonder om zo met elkaar in onze wijk bezig te zijn. Ben jij er volgende keer ook bij? Meld je alvast aan via care@kenhem.com

Terugblik Klusdag Kenhem