Een gewone en tegelijk ongewone zondag in Kernhem!

Lachende kinderen

Op het schoolplein van de Vuursteen is het een drukte van belang. Kinderen kijken door de ramen van de school om alvast een glimp van de gast van de dag op te kunnen vangen. Net als vorig jaar is die gast weer Goochelaar Joost. Ouders drinken buiten nog even een bakje koffie of thee. Helaas mogen ze door Corona niet bij de Kidsclub zijn deze keer. Stiekem hadden ze de show toch wel mee willen beleven. Om 12.30 gaan de kinderen naar binnen, en genieten ze van alweer een geweldige show van Joost.

Voetballende kinderen

Aan de andere kant van het schoolplein staan zo’n 20 kinderen weer te trappelen voor de sporthal. Zoals iedere week staat er weer een potje zaalvoetbal op het programma. Precies op tijd gaat de deur open, en de kinderen rennen naar binnen om de spullen klaar te zetten. We maken samen drie teams, en spelen een fanatiek toernooitje met elkaar. In de hoek van de zaal staat een mooi niet scorebord te blinken. Onze nieuwe trots. Het team van aanvoerder Ahmed wint uiteindelijk het toernooi. Het was weer een mooie middag.

En ook nog voetballende tieners

De begeleiders zijn echter nog niet klaar. In de avond komen de tieners namelijk weer om de dag af te ronden met een potje zaalvoetbal. Deze keer zijn er zo’n 30 tieners aanwezig, en wordt er fanatiek gevoetbald. Het zaalvoetbalteam, wat ook aanwezig is, speelde afgelopen week zijn eerste wedstrijd. Er werd met 3-2 verloren, maar er werd erg goed gespeeld. We zijn vol vertrouwen in de volgende wedstrijd.

Hulde voor onze partners

We zijn erg trots op deze mooie activiteiten en de mooie relaties die hieruit ontstaan. We zijn daarom ook onze trouwe partners er dankbaar. We danken de Gemeente Ede, Het Oranje Fonds, Het VSB Fonds en Stichting Doen voor hun waardevolle bijdrage. We danken jullie ook zeker namens alle kinderen en tieners uit onze mooie wijk Kernhem.

Geen reactie's

Geef een reactie