Klusdag Kernhem april 2024

Zaterdag 13 april hielden we opnieuw onze KenHem Klusdag. Deze organiseren we elke 2e zaterdag van oktober en april.

Waar we ook wel eens in de regen hebben staan werken, was het nu een stralend zonnige dag. We begonnen de dag om 9.30 met koffie. De aanwezige klussers hoorden met wie ze op pad zouden gaan en waarheen.

Meer dan 25 mensen werden op pad gestuurd om: een wand te sauzen, tuinen op te knappen, 2 tv’s op te hangen, rieten matten vaste te zetten, heggen gesnoeid, plafondlampen op te hangen, tegels schoon te spuiten, gras te verticuteren en ook: pannenkoeken te bakken bij Philadelphia.

Eén gezin deed voor de 2e keer met hun 4 kinderen mee om een behoorlijk verwilderde voortuin te gaan snoeien (zie foto’s), van een mevrouw die dit door lichamelijke klachten zelf niet kan. Prachtig om zo met mensen uit onze wijk samen te brengen; jong en oud, vitaal en wat minder vitaal. Er werden heel wat takken gesnoeid, maar misschien nog wel belangrijker; kopjes koffie gedronken en verhalen gedeeld. 

Om 12.30 genoten de vrijwilligers, maar ook enkele mensen die geholpen werden, van een bakje friet bij ’t Bakhuus. Volgens de eigenaresse van ’t Bakhuus was het vast zo mooi weer, omdat het werk wat we doen zo waardevol is. Wie weet…:-)

Het is in elk geval elke keer weer gaaf om te zien, dat zowel mensen die geholpen worden dankbaar zijn, maar mensen die hulp bieden het ook leuk vinden om te doen. Vier van de vrijwilligers zijn mensen die eerder zelf ook geholpen werden. Neem Peter: klussen in huis lukken hem vaak niet vanwege zijn lichamelijke beperking, maar rondrijden met de aanhanger gaat hem prima af. Zo is iemand die vaak hulp moet vragen, ook weer iemand die anderen helpt. 

In de middag werden nog enkele klussen afgemaakt, was er een 2e ploeg afvalprikkers en was het tijd om met een propvolle aanhanger naar het stort te rijden. Door de dag heen hebben er zo’n 45 mensen meegewerkt, hebben we 12 adressen bezocht en wel 9 zakken zwerfafval geraapt.

De lente kan beginnen! 

Kernhem Klusdag april 2024
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.