KErnhem Ede Klusdag

Klussers en klussen in Kernhem

Wellicht kennen jullie haar al wel, de nieuwe projectleider van de klusdagen in Kernhem. Helga Stam is dit nieuwe seizoen enthousiast gestart met de organisatie van de volgende klusdag. Als er iets te helpen valt is Helga er vaak als eerste bij om een handje te helpen. De klusdag is voor haar dus ook echt een feestje.

De Kernhem Klusdag

Wat gebeurd er eigenlijk allemaal op deze klusdag? Het is een dag georganiseerd door de Care Community in de wijk. Deze community helpt waar mogelijk wijkbewoners met klussen, boodschappen, maaltijden of een goed gesprek. Een aantal keer per jaar gooien we alle hulpvragen die we binnenkrijgen op een hoop, en verzamelen we zo veel mogelijk klussende Kernhemmers. We starten samen de dag op, en gaan dan een aantal uren aan de slag. Na een aantal uren gezellig en fanatiek klussen staat er een gezamenlijke maaltijd klaar om de klusdag af te sluiten.

Een aantal voorbeelden van klusjes zijn:

  • Tuinieren
  • Vloertjes leggen
  • Schilderen
  • Afval opruimen
  • Schoonmaken
  • Reparatie van fietsen
  • Enz.

Klussen voor iedereen

De klusdag kan een dag zijn voor alle Kernhemmers. Jong en oud kan meedoen en meehelpen met de talloze klussen. Je hoeft je alleen maar even aan te melden, dan zoekt Helga samen met jou een leuk klus. Heb je zelf een klussen liggen, laat het dan ook even weten aan Helga. Dan zet ze dat gelijk op de planning.

De klusdag is altijd een feestje van ontmoeting en nieuwe contacten. Het is dus ook echt een aanrader als je meer wijkbewoners wilt leren kennen. Helga en haar team dagen je dus bij deze uit om de komende keer ook mee te doen. Op zaterdag 10 oktober staat deze dag gepland.

Hulpvragen en hulpaanbod kunnen ook gecommuniceerd worden via het Online Buurtplatform. Neem vooral even een kijkje.

Geen reactie's

Geef een reactie