Maatschappelijke diensttijd in Kernhem

Vanaf heden gaan we met het project maatschappelijk stage een samenwerking aan met de organisatie Dien je stad. Een onderdeel van deze organisatie is YourCube. Ze bieden jongeren van tussen 14 en 27 jaar een maatschappelijk diensttijd aan van 6 maanden. In deze periode verrichten deze jongeren vrijwilligerswerk. Hierbij worden ze begeleid en gecoacht op de activiteiten die zij uitvoeren, en op persoonlijke ontwikkeling. Aan het eind van deze periode, waarbij zij de doelstellingen hebben behaald, krijgen zij een Europees erkend certificaat.

Stefano start het eerste stagetraject

Stefano Fonke gaat namens KenHem Community starten met dit traject. Stefano, die al als vrijwilliger werkt bij de Voetbal Community, zal begeleid en gecoacht worden door Rene Hendriksen. Aanspreekpunt en projectleider van Dien je Stad is Vincent Simon. We wensen Stefano een mooie en leerzame tijd tegemoet.

Samenwerking KenHem Community en Dien je Stad

We zijn erg blij met deze samenwerking, omdat het erg goed aansluit bij onze visie. Een jongere die actief onderdeel is geworden van de community, die coaching ontvangt van een coach uit de wijk. (De Kern Coaching) en in samenwerking met één van de Edese partners. We zien uit naar meer van dit soort samenwerkingen. Voor meer info kijk op de site: Dienjestad.nl en yourcube.nl

Ga voor meer verhalen uit Kernhem naar de verhalenpagina van deze website.

Geen reactie's

Geef een reactie