Jaarverslag 2023

Een man van rond de 50 woont in een aangepaste woning vanwege zijn fysieke beperkingen. Hij bezoekt geregeld onze maandelijkse wijkkoffie. Het blijkt dat hij een uitstekend chauffeur is. Op de halfjaarlijkse klusdag doen wij ’s ochtends een paar (tuin)klussen bij hem, ’s middags rijdt hij met een grote aanhanger door Kernhem en halen we overal (tuin)afval op om vervolgens naar de stort te rijden. En binnenkort zal hij onze gids zijn bij een fietstocht die wij willen gaan organiseren.

Zomaar een voorbeeld van wat ontmoeting tot stand kan brengen. Wat begon met koffie drinken, resulteerde in een prachtige samenwerking tijdens de klusdag. Kijken naar potentie in plaats van beperkingen en dat inzetten voor het welzijn van de ander. Helpen en geholpen worden. Als je het ons vraagt een prachtig voorbeeld van wat verbinding teweeg kan brengen. En wat ons betreft een belangrijke voorwaarde voor de bloei van onze prachtige wijk en haar bewoners.

Verbinding in de wijk ontstaat niet zomaar. In onze (over het algemeen) individualistische maatschappij moet je hier bewust voor kiezen. Als Stichting KenHem hebben we dit ruim 10 jaar geleden gedaan. Met behulp van de gemeente Ede, diverse fondsen, kerken en particuliere bijdragen konden we een duurzame stichting ontwikkelen. In 2023 vierden we dan ook het 10-jarig bestaan van de stichting en blikten we terug op de jaren vol prachtige én uitdagende momenten.

Over uitdagende moment gesproken… Die kende 2023 kende zeker ook. Het jaar kenmerkte zich door ‘wederopbouw’ na de corona jaren die een flinke aanslag hadden gepleegd op de wijkactiviteiten. En dan met name op de inzet van vrijwilligers. Dit zorgde voor flinke uitdagingen, mede door de wijzigingen binnen het leiderschapsteam. Als community wisten we ons gelukkig gesteund door onze driekoppige Raad van Toezicht, diverse samenwerkingspartners en het netwerk van Stichting R3NEW.

Ondanks de omvang van de uitdagingen, kijken we met voldoening terug op dit jaar als we denken aan de uitbreiding van de Sport-community, een nieuwe impuls aan het Greenit programma, diverse projecten rondom gezin- en opvoeding vanuit de Groei- community en prachtige relaties die ontstonden middels de projecten van de Care- community.

Wat er verder nog voor ons uitspringt is het project ‘welkomsttasjes’ dat in 2023 voor het eerst een echt succes werd. Ruim 100 nieuwe wijkbewoners werden door een enthousiaste vrijwilligster verrast met een tasje vol leuke en informatieve inhoud. En waar events zoals Koningsdag- en burendag tijdens corona flink op hun gat hebben gelegen, kregen ook die in 2023 een nieuwe impuls. We sloten het seizoen af met een barbecue waar we zo’n 75 wijkbewoners bedankten voor hun inzet.

Samenvattend creëerden we in het jaar 2023 148.000 contacturen samen met 288 vrijwilligers die bij elkaar 1939 uur gaven aan 1467 deelnemende wijkbewoners verspreid over 153 projecten. Cijfers die symbool staan voor verbinding- en bloei van onze prachtige wijk. En daar zijn we best een beetje trots op! Vind je het leuk om uitgebreider te lezen wat Stichting KenHem in 2023 bezighield?

Lees dan ons jaarverslag op de website.

Jaarcijfers Kernhem 2023
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.